úterý 25. června 2013

Puerh lepší a lepší

Puer 

stále 

lepší a lepší

Dlouhou dobu na mém čajovém menu vedl " Zhen Wei "Bada, pěkný 357mi gramový koláč, tradičně lisovaný pro Xingfu Tea Shop v roce 2005. Zhen Wei znamená něco jako "lepšící se - přinášející více potěšení" a opravdu, po sedmi letech zrání je to sladká Bada balada. Koláč samotný sladce, medově voní. Větší, celé lístky se snadno oddělují od sebe. Po prohřátí se se z konvičky line krásná vůně, připomínající sušené ovoce.



výjimečně v této babičce

Sušší skladování v Kunmingu se podle mého názoru odrazilo v relativní čerstvosti a decentnosti na sedmiletý beengcha. Nálevy jsou naprosto čisté, vůní vábící -připomínají nektar, na který můžeme s krásným pocitem v ústech vzpomínat ještě dlouhou chvilku po dopití.



krakelování se začíná probouzet

Proč u mě asi vyhrál...je to pro jeho atraktivní, harmonickou sladkost a celkovou nenáročnost. Ovoce-sušené švestky,med, trocha bylinek a možná špetka koření v lehkém mixu.Tímto čajem vykouzlíte příjemnou náladu natotata. Jeho síla není výrazná, ale velmi příjemná, hluboká a jemná.Stejně jako moje vzpomínky na Bada čajování a jistě nutno zmínit, že tento čaj naleznete i v čajové chýši.


Váš Hastrman

harmonie - pokora - čistota - klid

Žádné komentáře:

Okomentovat