pátek 12. července 2013

Degustace - Yiwu

Yiwu CHA




Vážení hosté,

srdečně Vás zvu k ochutnání vybraných puerhcha z kraje Yiwu, který se pyšní titulem královna puerhu. Přijďte procestovat  desetiletí jedné čajové oblasti během jednoho odpoledne.

Ochutnávka proběhne v sobotu 20.7. v čajové chýši od 18:00, vstupné 150 Kč.

harmonie - pokora - čistota - klid

7 komentářů:

  1. Právě častější výskyt takovýchto akcí a snah je jediná věc, kterou velkým městům jako je Praha závidím, a která mi jinde schází.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak přijeďte. Zahrada je pro pár čajových cestovatelů dost velká.

    OdpovědětVymazat
  3. Neberte to jako výmluvu, ale když se do Prahy nejlépe dostanete na 11:00 a zpátky musíte nejdéle v 17:00 a podle mapy je chýše poměrně daleko od hlavního nádraží (netuším dobu za kterou se dá do chýše od hlaváku dorazit) tak Vám nějakých 8 hodin na cestě v jednom dni trochu sebere chuť cestovat na 3 hoďky na čaj :-) Pokud to ale někdy půjde a budu mít v Praze zařízený nocleh tak se určitě rád zastavím.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, hmmm, vypadá to pěkně, když to stihnu, rád s přítelkyní dorazím. Už je jasné, jaký bude čajový program?

    Dotaz, snad ne moc drzý :-) - co kdybych místo vstupného vzal kus 2003 Zi Pinu z Wistárie? Můžu klidně vzít víc "základnějších" Yiwu čajů, např. Hai Lang Hao Yiwu (asi 08, či 09, teď nevím), YS Purple Yiwu 2010,...
    Měj se, hodně zdaru!
    Jakub

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,
    většina věcí byla od p. Brože, takže bys je nejspíš znal. Nicméně i pro mě samotného bylo překvapivě zajímavé ochutnat jeden po druhém v rychlém sledu. Začali jsem letošním od p. Stanika a končili 2001 Big Green Tree.

    Odpověď - s čajem od p. Zhou Yu je možno v čajopvé chýši vyjednat téměř cokoli - snad ještě během léta přibude na čajovém lístku jedna maocha z 60. let z Wistaria Tea House....

    Děkuji za přání - čajovnictví v Čechách není žádný med :D

    Budu se těšit až něco pochutnáme a přeji příjemné léto.

    Vojta

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj!
    Jo, bohužel jsem se nakonec na degustaci nedostal... a že ty čaje znám by nevadilo, mě se z fotek a satelitu i hodně líbilo to místo, tak jsem byl zvědavý. No, snad ještě někdy dorazím.

    Paráda, ta maocha z Wistárie by mě určitě zajímala... Jo, Tony z Origintea mi ji myslím taky chválil, to by byla určitě paráda.

    Vskutku, čajovnictví v Čechách je někdy spíš ocet s cibulí, ale někdy je to taky moc pěkné :)
    Měj se!
    Jakub

    OdpovědětVymazat
  7. To místo samotné je překrásné - doraž a nějaký zajímavý sheng určitě v krabici najdeme.

    Taky se na ní těším a společně s ní dorazí i velmi zajímavé taiwanské oolongy - jak čerstvé tak archivní.

    Naštěstí čajová chýš vznikla jen pro radost a od klasické "čajovny" má daleko v mnoho ohledech.

    Vojta

    OdpovědětVymazat